Lauwe couscoussalade met mediterraanse kipfilet
Lauwe couscoussalade met mediterraanse kipfilet

Lauwe couscoussalade met mediterraanse kipfilet

met gedroogde tomaten en basilicumcrème

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Customisable

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

75 g

Wholewheat couscous

1 piece

Chicken breast with garlic & herbs

½ piece

Red onion

70 g

Corn

1 piece

Tomato

20 g

Semi-dried tomatoes

15 milliliters

Basil crème with lemon

¼ piece

[Persian] cucumber

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories656 kcal
Energy (kJ)2744 kJ
Fat22 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate72 g
Sugar15 g
Dietary Fiber5.1 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Colander

Cooking Steps

Couscous bereiden
1

Bereid 175 ml bouillon per persoon. Weeg de juiste hoeveelheid couscous af. Meng in een saladekom de couscous met de bouillon en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Kip bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Groenten snijden
3

Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de komkommer en tomaat in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaten grof door. Gooi de olie waarin de zongedroogde tomaten zitten niet weg! Laat de mais uitlekken in een zeef of vergiet.

Tip: Liever geen rauwe ui door je salade? Bak hem dan de laatste 4 - 5 minuten in de koekenpan mee met de kipfilet. Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.

Serveren
4

Meng de basilicumcrème met citroen en de olie van de zongedroogde tomaten goed door de couscous. Voeg vervolgens de rode ui, komkommer, tomaat, zongedroogde tomaat en mais toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Snijd de kipfilet in plakjes. Indien er nog olie en kruiden in de koekenpan zitten kun je die ook toevoegen aan de couscoussalade. Verdeel de couscoussalade over borden en leg de kipfiletplakjes erop.

Tip: Als de couscoussalade wat te droog is, voeg dan naar smaak extra vierge olijfolie toe. Volkorencouscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.