In dit gerecht combineer je geroosterde, zoete bietjes met zachte geitenkaas, knapperige walnoten en honing. Dit is een klassieke combinatie voor de zonnige dagen. Laat de zon dus nog maar schijnen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Zilvervliesrijst
125 gram
Rode biet
1 tl
Gedroogde rozemarijn
40 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
75 gram
Komkommer
2 takje(s)
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
200 ml
Groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
1.5 tl
Honing
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen in een vergiet.
Snijd ondertussen de rode biet in plakken (ziet tip!). Verdeel de rode biet en rozemarijn in een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Rooster de bieten 15 minuten in de oven of totdat de bieten warm zijn en de kaas goudbruin. Verdeel halverwege de geitenkaas, de helft van de walnoten en 1 tl honing per persoon over de bieten.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van ½ cm. Snijd de krulpeterselie fijn.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de ½ tl honing per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de rijst met de komkommer, krulpeterselie, dressing en overige walnoten in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijstsalade en bieten met geitenkaas over de borden.