In dit gerecht combineer je geroosterde, zoete bietjes met zachte geitenkaas, knapperige walnoten en honing. Dit is een klassieke combinatie voor de zonnige dagen. Laat de zon dus nog maar schijnen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
125 g
Rode biet
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
40 g
Verse geitenkaas
(Contains Milk)
20 g
Walnoten
(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
75 g
Komkommer
2 sprig
Verse krulpeterselie
(May be present Celery)
200 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
1.5 teaspoon
Honing
2 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen in een vergiet.
Snijd ondertussen de rode biet in plakken (ziet tip!). Verdeel de rode biet en rozemarijn in een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Rooster de bieten 15 minuten in de oven of totdat de bieten warm zijn en de kaas goudbruin. Verdeel halverwege de geitenkaas, de helft van de walnoten en 1 tl honing per persoon over de bieten.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van ½ cm. Snijd de krulpeterselie fijn.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de ½ tl honing per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de rijst met de komkommer, krulpeterselie, dressing en overige walnoten in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijstsalade en bieten met geitenkaas over de borden.