Lauwwarme rijstsalade met geroosterde bieten en geitenkaas
Lauwwarme rijstsalade met geroosterde bieten en geitenkaas

Lauwwarme rijstsalade met geroosterde bieten en geitenkaas

In dit gerecht combineer je geroosterde, zoete bietjes met zachte geitenkaas, knapperige walnoten en honing. Dit is een klassieke combinatie voor de zonnige dagen. Laat de zon dus nog maar schijnen.

Allergens:
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

125 g

Rode biet

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

40 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

20 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

75 g

Komkommer

2 sprig

Verse krulpeterselie

(May be present Celery)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1.5 teaspoon

Honing

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2954 kJ
Calories706 kcal
Fat34 g
Saturated Fat9.7 g
Carbohydrate78 g
Sugar14.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein18 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen in een vergiet.

Oven
2

Snijd ondertussen de rode biet in plakken (ziet tip!). Verdeel de rode biet en rozemarijn in een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout. Rooster de bieten 15 minuten in de oven of totdat de bieten warm zijn en de kaas goudbruin. Verdeel halverwege de geitenkaas, de helft van de walnoten en 1 tl honing per persoon over de bieten.

Snijden
3

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van ½ cm. Snijd de krulpeterselie fijn.

Dressing maken
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, 2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de ½ tl honing per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Op smaak brengen
5

Meng de rijst met de komkommer, krulpeterselie, dressing en overige walnoten in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijstsalade en bieten met geitenkaas over de borden.