De basis van deze salade is de franceline aardappel. Deze vastkokende aardappel heeft een dunne en gladde rode schil en is erg smaakvol. Deze salade kun je overigens ook heel gemakkelijk koud eten. Dus als je nog wat over hebt, kun je het gemakkelijk bewaren voor de lunch van de volgende dag.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Groene asperges
500 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Citroen
1 takje(s)
Gedroogde oregano
55 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
2 el
Extra vierge olijfolie
2 tl
Honing
2 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de harde onderste 2 cm van de groene asperges en snijd de asperges in 4 gelijke stukken. Kook de asperges 3 minuten in de pan met deksel. Haal daarna met een schuimspaan uit de pan en bewaar in een saladekom.
Was de aardappelen (franceline) grondig en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in dezelfde pan met deksel in 10 minuten gaar. Giet daarna af en spoel kort af onder koud water om de aardappelen iets af te koelen.
Was ondertussen de citroen grondig. Rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Meng de asperges met de oregano, citroenrasp, olijfolie, peper en zout.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de asperges 5 minuten rondom bruin.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd, een ½ el citroensap per persoon, peper en zout.
Scheur de rucola klein in de saladekom. Verkruimel de helft van de feta erboven en voeg de aardappelen en asperges toe. Voeg de dressing toe en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige feta.