Lentesalade met couscous, feta en appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lentesalade met couscous, feta en appel

Lentesalade met couscous, feta en appel

met munt, komkommer en geroosterde pompoenpitten

Frisse maaltijd met volkoren couscous

Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Volkoren couscous

(Bevat Gluten)

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Appel

4 leaves

Verse munt

(Kan bevatten Selderij)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Veldsla

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ tl

Honing

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2364 kJ
Energie (kcal)565 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

1

Kook water en bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water. Meng in een kom de volkoren couscous met de bouillon en laat, afgedekt. 10 minuten wellen.

2

Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer. Was de appel (elstar) en snijd klein. Spoel de munt af en snijd heel fijn. Verbrokkel de feta.

3

Meng in een saladekom de veldsla met de komkommer, appel, feta en munt. Maak een dressing van de honing, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, goudbruin of tot deze beginnen te poffen. Haal daarna van het vuur.

5

Maak de korrels van de volkoren couscous met een vork los en schep de volkoren couscous, de dressing en de helft van de pompoenpitten bij de groenten in de saladekom.

6

Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met de achtergehouden pompoenpitten.