Lentesalade met couscous, feta en appel
Lentesalade met couscous, feta en appel

Lentesalade met couscous, feta en appel

met munt, komkommer en geroosterde pompoenpitten

Frisse maaltijd met volkoren couscous

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Volkoren couscous

(Contains Gluten)

¼ unit

Komkommer

½ unit

Appel

4 leaves

Verse munt

(May be present Celery)

50 g

Feta

(Contains Milk)

25 g

Veldsla

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

Not included in your delivery

200 milliliters

Groentebouillon

½ teaspoon

Honing

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2364 kJ
Calories565 kcal
Fat16 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate81 g
Sugar0 g
Dietary Fiber11 g
Protein21 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Kook water en bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water. Meng in een kom de volkoren couscous met de bouillon en laat, afgedekt. 10 minuten wellen.

2

Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer. Was de appel (elstar) en snijd klein. Spoel de munt af en snijd heel fijn. Verbrokkel de feta.

3

Meng in een saladekom de veldsla met de komkommer, appel, feta en munt. Maak een dressing van de honing, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.

4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, goudbruin of tot deze beginnen te poffen. Haal daarna van het vuur.

5

Maak de korrels van de volkoren couscous met een vork los en schep de volkoren couscous, de dressing en de helft van de pompoenpitten bij de groenten in de saladekom.

6

Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met de achtergehouden pompoenpitten.