Frisse maaltijd met volkoren couscous
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Volkoren couscous
(Contains Gluten)
¼ unit
Komkommer
½ unit
Appel
4 leaves
Verse munt
(May be present Celery)
50 g
Feta
(Contains Milk)
25 g
Veldsla
10 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
200 milliliters
Groentebouillon
½ teaspoon
Honing
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook water en bereid de groentebouillon door het benodigde aantal bouillonblokjes op te lossen in kokend water. Meng in een kom de volkoren couscous met de bouillon en laat, afgedekt. 10 minuten wellen.
Schaaf ondertussen met een dunschiller of kaasschaaf dunne plakken van de komkommer. Was de appel (elstar) en snijd klein. Spoel de munt af en snijd heel fijn. Verbrokkel de feta.
Meng in een saladekom de veldsla met de komkommer, appel, feta en munt. Maak een dressing van de honing, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, goudbruin of tot deze beginnen te poffen. Haal daarna van het vuur.
Maak de korrels van de volkoren couscous met een vork los en schep de volkoren couscous, de dressing en de helft van de pompoenpitten bij de groenten in de saladekom.
Verdeel de couscoussalade over de borden en garneer met de achtergehouden pompoenpitten.