topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lentesoep met spekjes

Lentesoep met spekjes

met verse dille en groene pesto

.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Noten
Gluten
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

50 gram

Spekblokjes

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Groene pesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Volkoren puntje

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2385 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten35 g
waarvan suikers15 g
Vezels8 g
Eiwitten23 g
Zout5 g

Benodigdheden

Soeppan
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon, en verwarm de oven op 180 graden.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.Verhit de olijfolie in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 - 8 minuten.

Spekjes bakken
2

Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 - 6 minuten zachtjes koken.Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 - 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.

Soep pureren
3

Bak de volkorenbroodjes 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.Pureer ondertussen de soep, met een staafmixer, tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de groene pesto door de soep.

Serveren
4

Verdeel de lentesoep over de borden, en garneer met de yoghurt, de spekblokjes en de dille. Serveer met het volkorenbroodje.