Lentesoep met spekjes
Lentesoep met spekjes

Lentesoep met spekjes

met verse dille en groene pesto

.

Allergens:
Milk
Tree nuts
Gluten
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Courgette

½ unit

Prei

50 g

Spekblokjes

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

25 g

Volle yoghurt

(Contains Milk)

25 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

½ unit

Knoflookteen

1 unit

Volkoren puntje

(Contains Gluten, Sesame, Soy)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2385 kJ
Calories570 kcal
Fat36 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate35 g
Sugar15 g
Dietary Fiber8 g
Protein23 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
Tall-Sided Pan
Stick Blender

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon, en verwarm de oven op 180 graden.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.Verhit de olijfolie in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 - 8 minuten.

Spekjes bakken
2

Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 - 6 minuten zachtjes koken.Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 - 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.

Soep pureren
3

Bak de volkorenbroodjes 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.Pureer ondertussen de soep, met een staafmixer, tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de groene pesto door de soep.

Serveren
4

Verdeel de lentesoep over de borden, en garneer met de yoghurt, de spekblokjes en de dille. Serveer met het volkorenbroodje.