.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Courgette
½ unit
Prei
50 g
Spekblokjes
2.5 g
Verse dille
(May be present Celery)
25 g
Volle yoghurt
(Contains Milk)
25 g
Groene pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
½ unit
Knoflookteen
1 unit
Volkoren puntje
(Contains Gluten, Sesame, Soy)
250 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon, en verwarm de oven op 180 graden.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Hak de dille grof.Verhit de olijfolie in een soeppan op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, prei en courgette toe en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de bouillon toe aan de soeppan, verlaag het vuur en laat de soep 5 - 6 minuten zachtjes koken.Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes 8 - 10 minuten, of tot ze knapperig zijn.
Bak de volkorenbroodjes 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.Pureer ondertussen de soep, met een staafmixer, tot een gladde soep. Voeg eventueel meer bouillon of water toe als je de soep te dik vindt. Roer vervolgens de groene pesto door de soep.
Verdeel de lentesoep over de borden, en garneer met de yoghurt, de spekblokjes en de dille. Serveer met het volkorenbroodje.