Lentestamppot met kip en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Lentestamppot met kip en mais

Met frisse tuinkers

Dit gerecht is een snelle stamppot met een twist. Niet alleen met aardappelen en bloemkool, maar ook met zoete maiskorrels. Het is extra rijk door de kaasblokjes die er deels doorheen gaan en de smaakvolle kippendijfiletpuntjes en tuinkers die je met de stamppot serveert.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

500 gram

Bloemkool

285 gram

Mais in blik

20 gram

Tuinkers

110 gram

Kippendijreepjes met tuinkruiden en knoflook

gram

Kippendijreepjes

25 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2322 kJ
Energie (kcal)555 kcal
Vetten23.1 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten61.9 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels16.6 g
Eiwitten19.7 g
Zout1.8 g

Instructies

1

Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in gelijke stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat met deksel staan.

2

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool na 5 minuten mee met de aardappelen. Giet de mais af en knip de tuinkers los.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kippendijreepjes en de mais 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

4

Stamp de aardappelen en bloemkool tot een grove stamppot.

5

Voeg de roomboter en een klein scheutje melk of kookvocht toe om de stamppot nog smeuïger te maken. Voeg vervolgens het grootste deel van de tuinkers, kruidenkaasblokjes en mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Verdeel de kippendijfiletpuntjes en mais over de stamppot en garneer met de overige tuinkers.