Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse mengeling dankt zijn smaak aan ingrediënten zoals sumak en tijm.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Libanees platbrood
(Bevat Tarwe)
60 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
100 gram
Oosters gekruid rundergehakt
(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
1 stuk(s)
Tomaat
150 gram
Mix van gesneden wortel en ui
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Witte grillkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Mesclun
20 gram
Tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)
¼ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
5 gram
Verse bladpeterselie en munt
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn. Ris de blaadjes van de munt- en peterselietakjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.
Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak in 3 minuten gaar. Zet het vuur uit en roer de geraspte grillkaas door het gehakt (zie Tip).
Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en warm de platbroden in 1 - 2 minuten op.
Meng in een kom de labne, tahin, verse kruiden en per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de labnesaus en laat hierbij 1 cm van de rand vrij. Besprenkel de labnesaus met de za'atar. Verdeel de vlees-groentemix over de platbroden en maak hierbij een strook in het midden van het brood. Leg de tomatenplakken in een strook naast het vlees. Verdeel de sla erover.
Rol de platbroden op en verdeel over de borden.