Libanees platbrood met rundergehakt en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanees platbrood met rundergehakt en labne

Libanees platbrood met rundergehakt en labne

met za'atar, grillkaas, munt en peterselie

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse mengeling dankt zijn smaak aan ingrediënten zoals sumak en tijm.

Labels:
+ Gratis Storytel
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Libanees platbrood

(Bevat Tarwe)

60 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Mesclun

20 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1245 kcal
Energie (kJ)5209 kJ
Vetten66.7 g
waarvan verzadigd32.3 g
Koolhydraten92.3 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels10.1 g
Eiwitten60.7 g
Zout5.4 g

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn. Ris de blaadjes van de munt- en peterselietakjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.

Vlees bakken
3

Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak in 3 minuten gaar. Zet het vuur uit en roer de geraspte grillkaas door het gehakt (zie Tip). 

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Platbroden opwarmen
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en warm de platbroden in 1 - 2 minuten op.

Platbroden beleggen
5

Meng in een kom de labne, tahin, verse kruiden en per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de labnesaus en laat hierbij 1 cm van de rand vrij. Besprenkel de labnesaus met de za'atar. Verdeel de vlees-groentemix over de platbroden en maak hierbij een strook in het midden van het brood. Leg de tomatenplakken in een strook naast het vlees. Verdeel de sla erover.

Serveren
6

Rol de platbroden op en verdeel over de borden.