Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse mengeling dankt zijn smaak aan ingrediënten zoals sumak en tijm.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 piece
Lebanese flatbread
(Contains Wheat)
60 g
Labneh
(Contains Egg, Milk)
100 g
Seasoned beef mince
(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)
½ sachet(s)
Za'atar
(Contains Sesame)
1 piece
Tomato
150 g
Pre-cut carrot & onion
(May be present Celery)
100 g
Cypriot-style cheese
(Contains Milk)
30 g
Mesclun
20 g
Tahini sauce
(Contains Milk, Egg, Sesame)
¼ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
½ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn. Ris de blaadjes van de munt- en peterselietakjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.
Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak in 3 minuten gaar. Zet het vuur uit en roer de geraspte grillkaas door het gehakt (zie Tip).
Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.
Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en warm de platbroden in 1 - 2 minuten op.
Meng in een kom de labne, tahin, verse kruiden en per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de labnesaus en laat hierbij 1 cm van de rand vrij. Besprenkel de labnesaus met de za'atar. Verdeel de vlees-groentemix over de platbroden en maak hierbij een strook in het midden van het brood. Leg de tomatenplakken in een strook naast het vlees. Verdeel de sla erover.
Rol de platbroden op en verdeel over de borden.