Libanees platbrood met rundergehakt en labne
Libanees platbrood met rundergehakt en labne

Libanees platbrood met rundergehakt en labne

met za'atar, grillkaas, munt en peterselie

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse mengeling dankt zijn smaak aan ingrediënten zoals sumak en tijm.

Allergens:
Wheat
Egg
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Lebanese flatbread

(Contains Wheat)

60 g

Labneh

(Contains Egg, Milk)

100 g

Seasoned beef mince

(May be present Gluten, Egg, Mustard, Celery, Soy)

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

1 piece

Tomato

150 g

Pre-cut carrot & onion

(May be present Celery)

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains Milk)

30 g

Mesclun

20 g

Tahini sauce

(Contains Milk, Egg, Sesame)

¼ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1245 kcal
Energy (kJ)5209 kJ
Fat66.7 g
Saturated Fat32.3 g
Carbohydrate92.3 g
Sugar16.1 g
Dietary Fiber10.1 g
Protein60.7 g
Salt5.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn. Ris de blaadjes van de munt- en peterselietakjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.

Vlees bakken
3

Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak in 3 minuten gaar. Zet het vuur uit en roer de geraspte grillkaas door het gehakt (zie Tip). 

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Platbroden opwarmen
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en warm de platbroden in 1 - 2 minuten op.

Platbroden beleggen
5

Meng in een kom de labne, tahin, verse kruiden en per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn en 1 tl water. Breng op smaak met peper en zout. Smeer de platbroden in met de labnesaus en laat hierbij 1 cm van de rand vrij. Besprenkel de labnesaus met de za'atar. Verdeel de vlees-groentemix over de platbroden en maak hierbij een strook in het midden van het brood. Leg de tomatenplakken in een strook naast het vlees. Verdeel de sla erover.

Serveren
6

Rol de platbroden op en verdeel over de borden.