Linguine met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met boerenworst

Linguine met boerenworst

met puntpaprika, harissa en basilicum

Wist je dat basilicum ook koningskruid wordt genoemd? De naam van dit kruid komt namelijk van het Oudgriekse woord voor koning - basileus.

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

10 gram

Harissa

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

Zelf toevoegen

¼ tl

Rodewijnazijn

¼ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3452 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten87.3 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels9.4 g
Eiwitten36.3 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de puntpaprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika toe aan de pan en bak 6 - 7 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Pasta koken
2
  • Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van de puntpaprika. Voeg de ui en de knoflook toe aan de pan en fruit 2 minuten. 
Saus maken
3
  • Snijd het vel van de boerenworst open en knijp het vlees uit het vel boven de pan. Druk met een spatel het worstvlees in grove stukken en roerbak 2 minuten.
  • Verlaag het vuur en voeg de tomatenblokjes, gedroogde oregano, rodewijnazijn, suiker en 1/2 tl harissa per persoon toe en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
  • Rasp ondertussen het blokje Parmigiano Reggiano.
Serveren
4
  • Voeg de linguine en de helft van de puntpaprika toe aan de saus. Schep goed om.
  • Breng op smaak extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige puntpaprika en de geraspte Parmigiano Reggiano.