Linguine met cherrytomaten uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met cherrytomaten uit de oven

Linguine met cherrytomaten uit de oven

Met grana padano en pompoenpitten

Linguine lijkt op spaghetti, maar is iets breder en platter. Wil je jouw pasta koken zoals de Italianen dat doen, dan kook je hem 'al dente', Italiaans voor 'beetgaar'. De enige manier om erachter te komen of jouw pasta zo'n lekkere bite heeft? Proeven!

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Gluten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Turkse rode peper

125 gram

Rode cherrytomaten

90 gram

Linguine

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja, Mosterd, Lupine, Eieren)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2515 kJ
Energie (kcal)601 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels8 g
Eiwitten21 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse rode peper en snijd in ringen.

Cherrytomaten mengen
2

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 13 – 15 minuten in de oven.

Linguine koken
3

Kook de linguine, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Linguine mengen
5

Verhit de overige olijfolie op middellaag vuur in een wok of hapjespan. Bak de knoflook, de Turkse rode peper en de oregano 6 – 8 minuten. Voeg de linguine, de helft van de grana padano en 2 el kookvocht van de linguine per persoon toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en schep de linguine erop. Verdeel de cherrytomaten over de linguine, garneer met de pompoenpitten en overige grana padano en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.