Linguine met cherrytomaten uit de oven
Linguine met cherrytomaten uit de oven

Linguine met cherrytomaten uit de oven

Met grana padano en pompoenpitten

Linguine lijkt op spaghetti, maar is iets breder en platter. Wil je jouw pasta koken zoals de Italianen dat doen, dan kook je hem 'al dente', Italiaans voor 'beetgaar'. De enige manier om erachter te komen of jouw pasta zo'n lekkere bite heeft? Proeven!

Allergens:
Gluten
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

1 unit

Turkse rode peper

125 g

Rode cherrytomaten

90 g

Linguine

(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)

10 g

Pompoenpitten

(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)

1 teaspoon

Gedroogde oregano

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

20 g

Rucola

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2515 kJ
Calories601 kcal
Fat23 g
Saturated Fat5.5 g
Carbohydrate74 g
Sugar12.3 g
Dietary Fiber8 g
Protein21 g
Salt0.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de Turkse rode peper en snijd in ringen.

Cherrytomaten mengen
2

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met de zwarte balsamicoazijn, de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de cherrytomaten 13 – 15 minuten in de oven.

Linguine koken
3

Kook de linguine, afgedekt, 8 – 10 minuten in de pan met deksel. Giet af, bewaar een klein beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Pompoenpitten roosteren
4

Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

Linguine mengen
5

Verhit de overige olijfolie op middellaag vuur in een wok of hapjespan. Bak de knoflook, de Turkse rode peper en de oregano 6 – 8 minuten. Voeg de linguine, de helft van de grana padano en 2 el kookvocht van de linguine per persoon toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 – 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en schep de linguine erop. Verdeel de cherrytomaten over de linguine, garneer met de pompoenpitten en overige grana padano en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.