Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Vers basilicum
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
100 gram
Passata
¼ zakje(s)
Gedroogde oregano
10 gram
Harissa
130 gram
Grote garnalen
(Bevat Schaaldieren)
¼ tl
Rodewijnazijn
¼ tl
Suiker
1 el
Olijfolie
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd de puntpaprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.
Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika toe aan de pan en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de overige olijfolie in de koekenpan van de puntpaprika. Voeg de garnalen, ui en de knoflook toe aan de pan en fruit 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en haal de garnalen uit de pan. Voeg de passata, tomatenblokjes, gedroogde oregano, rodewijnazijn, suiker en harissa toe aan de pan en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Rasp ondertussen het blokje Parmigiano Reggiano.
Voeg de linguine en de helft van de puntpaprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige puntpaprika, de geraspte Parmigiano Reggiano en de grote garnalen.