Puntpaprika's hebben een bijzonder zoete smaak. Deze groente heeft een wat dunnere huid in vergelijking met de gewone paprika. Hierdoor heb je geen last van de velletjes van de vrucht!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Romano pepper
1 piece
Garlic
½ piece
Onion
½ piece
Tomato
2.5 g
Fresh basil
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
90 g
Linguine
(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)
100 g
Passata
¼ sachet(s)
Dried oregano
10 g
Harissa
130 g
Jumbo shrimp
(Contains Crustaceans)
¼ teaspoon
Red wine vinegar
¼ teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
Snijd de puntpaprika in reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes.
Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Deze antioxidant beschermt onze cellen en organen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je vindt vitamine E ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de puntpaprika toe aan de pan en bak 6 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit de overige olijfolie in de koekenpan van de puntpaprika. Voeg de garnalen, ui en de knoflook toe aan de pan en fruit 2 - 3 minuten. Verlaag het vuur en haal de garnalen uit de pan. Voeg de passata, tomatenblokjes, gedroogde oregano, rodewijnazijn, suiker en harissa toe aan de pan en laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken. Rasp ondertussen het blokje Parmigiano Reggiano.
Voeg de linguine en de helft van de puntpaprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper, zout en extra vierge olijfolie naar smaak.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met het basilicum, de overige puntpaprika, de geraspte Parmigiano Reggiano en de grote garnalen.