Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
75 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Geraspte pecorino DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Vegan spekreepjes
(Bevat Soja Kan bevatten Gluten)
20 gram
Rucola
125 gram
Champignons
1 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Kook de linguine, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht.
Verhit een grote hapjespan met 1/2 el olijfolie per persoon op hoog vuur en bak de spekjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse krulpeterselie fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de linguine, de kookroom de helft van de spekjes toe aan de pan. Voeg 2 a 3 el kookvocht per persoon toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Meng goed door elkaar.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie, de helft van de pecorino en 1/2 el roomboter per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Verdeel de rucola over diepe borden en leg hier de pasta met saus op. Garneer met de overige spekjes, krulpeterselie en pecorino en serveer.