Vegan spekjes

Vegan spekjes

Met geraspte pecorino

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

40 g

Vegan bacon lardons

(Contains Soy May be present Gluten)

20 g

Arugula

125 g

Mushrooms

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3441 kJ
Calories822 kcal
Fat41.3 g
Saturated Fat19.3 g
Carbohydrate77 g
Sugar11.4 g
Dietary Fiber9.4 g
Protein33.3 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de linguine. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakjes. Kook de linguine, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht.

2

Verhit een grote hapjespan met 1/2 el olijfolie per persoon op hoog vuur en bak de spekjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd de verse krulpeterselie fijn.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. 

4

Voeg de linguine, de kookroom de helft van de spekjes toe aan de pan. Voeg 2 a 3 el kookvocht per persoon toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Meng goed door elkaar.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

5

Haal de hapjespan van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie, de helft van de pecorino en 1/2 el roomboter per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

6

Verdeel de rucola over diepe borden en leg hier de pasta met saus op. Garneer met de overige spekjes, krulpeterselie en pecorino en serveer.