Linguine met parmigiano-mascarponesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met parmigiano-mascarponesaus

Linguine met parmigiano-mascarponesaus

met prei en venkel

Wist je dat linguine het Italiaanse woord is voor tongetjes?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 gram

Mascarpone

½ stuk(s)

Prei

90 gram

Linguine

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Venkel

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)722 kcal
Energie (kJ)3022 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers8 g
Vezels9.3 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Hapjespan

Instructies

Groenten snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de harde kern en snijd het witte gedeelte van de venkel in fijne reepjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart.

Tip: Wist je dat 100 gram prei je meer dan een derde van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

Koken en bakken
2

Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af, bewaar 1 el kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Verhit in een hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook met 1/4 zakje vadouvan per persoon. Voeg de venkel en prei toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 el water per persoon toe en stoof 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano.

Mengen
3

Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de pan met groenten. Voeg de parmigiano reggiano en mascarpone toe en meng goed door. Pers 1/2 el citroensap per persoon. Besprenkel de pasta met het citroensap en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Snijd de eventuele overige citroen in partjes en serveer erbij. Besprenkel het gerecht eventueel met het overige citroensap. Garneer het gerecht met het fijngesneden venkelloof.