Wist je dat linguine het Italiaanse woord is voor tongetjes?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
50 g
Mascarpone
½ piece
Leek
90 g
Linguine
1 piece
Garlic
1 piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
¼ sachet(s)
Vadouvan
(Contains Mustard)
½ piece
Fennel
¼ piece
Lemon
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Kook ruim water in een pan met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne ringen. Verwijder de harde kern en snijd het witte gedeelte van de venkel in fijne reepjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart.
Tip: Wist je dat 100 gram prei je meer dan een derde van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.
Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af, bewaar 1 el kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Verhit in een hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de knoflook met 1/4 zakje vadouvan per persoon. Voeg de venkel en prei toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg 1 el water per persoon toe en stoof 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Rasp ondertussen de parmigiano reggiano.
Voeg de pasta en het kookvocht toe aan de pan met groenten. Voeg de parmigiano reggiano en mascarpone toe en meng goed door. Pers 1/2 el citroensap per persoon. Besprenkel de pasta met het citroensap en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden. Snijd de eventuele overige citroen in partjes en serveer erbij. Besprenkel het gerecht eventueel met het overige citroensap. Garneer het gerecht met het fijngesneden venkelloof.