Linguine met pesto en halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui

Wist je dat halloumi gemaakt is van geiten-, koe- én schapenmelk? De kaas is van nature vrij zout en staat bekend om zijn elastische structuur.

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Rode cherrytomaten

40 gram

Pesto genovese

90 gram

Linguine

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

0.12 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)999 kcal
Energie (kJ)4179 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.7 g
Eiwitten39 g
Zout4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de linguine. Snijd de rode ui en de pruimtomaat in parten. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, de pruimtomaat en de rode ui met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Tip: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Roosteren en koken
2

Rooster de groenten 12 - 15 minuten in de oven. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de verse kruiden fijn.

Tip: Let je op je calorie-inname? Serveer dan 2/3 van de pasta en gebruik de overige pasta de volgende dag in een lunchsalade of knip de linguine fijn en meng het in een soep.

Halloumi bakken
3

Snijd de halloumi in 3 plakken per persoon en dep goed droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant. De halloumi is klaar als hij goudbruin is. De pan zal steeds heter worden, dus zet het vuur tijdens het bakken steeds iets lager als je het gevoel hebt dat het te snel gaat.

Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de halloumi direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant vanbuiten en lekker mals vanbinnen.

Serveren
4

Meng de ovengroenten en pesto met de linguine. Meng ook de achtergebleven sappen uit de ovenschaal erdoorheen. Verdeel de linguine over diepe borden. Leg de halloumi erop. Garneer met de verse kruiden.