Wist je dat halloumi gemaakt is van geiten-, koe- én schapenmelk? De kaas is van nature vrij zout en staat bekend om zijn elastische structuur.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Halloumi
(Contains Milk)
65 g
Red cherry tomatoes
40 g
Green pesto
90 g
Linguine
1 piece
Red onion
½ piece
Tomato
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Balsamic vinegar
0.12 piece
Low sodium vegetable stock cube
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de linguine. Snijd de rode ui en de pruimtomaat in parten. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, de pruimtomaat en de rode ui met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Tip: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.
Rooster de groenten 12 - 15 minuten in de oven. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de verse kruiden fijn.
Tip: Let je op je calorie-inname? Serveer dan 2/3 van de pasta en gebruik de overige pasta de volgende dag in een lunchsalade of knip de linguine fijn en meng het in een soep.
Snijd de halloumi in 3 plakken per persoon en dep goed droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant. De halloumi is klaar als hij goudbruin is. De pan zal steeds heter worden, dus zet het vuur tijdens het bakken steeds iets lager als je het gevoel hebt dat het te snel gaat.
Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de halloumi direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant vanbuiten en lekker mals vanbinnen.
Meng de ovengroenten en pesto met de linguine. Meng ook de achtergebleven sappen uit de ovenschaal erdoorheen. Verdeel de linguine over diepe borden. Leg de halloumi erop. Garneer met de verse kruiden.