Linguine met pesto en halloumi
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui

Wist je dat halloumi gemaakt is van geiten-, koe- én schapenmelk? De kaas is van nature vrij zout en staat bekend om zijn elastische structuur.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Halloumi

(Contains Milk)

65 g

Red cherry tomatoes

40 g

Green pesto

90 g

Linguine

1 piece

Red onion

½ piece

Tomato

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Balsamic vinegar

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories999 kcal
Energy (kJ)4179 kJ
Fat54 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate80 g
Sugar16 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de linguine. Snijd de rode ui en de pruimtomaat in parten. Meng in een ovenschaal de cherrytomaten, de pruimtomaat en de rode ui met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Tip: De rode ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Roosteren en koken
2

Rooster de groenten 12 - 15 minuten in de oven. Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de verse kruiden fijn.

Tip: Let je op je calorie-inname? Serveer dan 2/3 van de pasta en gebruik de overige pasta de volgende dag in een lunchsalade of knip de linguine fijn en meng het in een soep.

Halloumi bakken
3

Snijd de halloumi in 3 plakken per persoon en dep goed droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 - 3 minuten per kant. De halloumi is klaar als hij goudbruin is. De pan zal steeds heter worden, dus zet het vuur tijdens het bakken steeds iets lager als je het gevoel hebt dat het te snel gaat.

Tip: Bak de halloumi pas als de rest van het gerecht bijna klaar is. Dan kun je de halloumi direct uit de pan serveren en is hij op z'n best: krokant vanbuiten en lekker mals vanbinnen.

Serveren
4

Meng de ovengroenten en pesto met de linguine. Meng ook de achtergebleven sappen uit de ovenschaal erdoorheen. Verdeel de linguine over diepe borden. Leg de halloumi erop. Garneer met de verse kruiden.