Linguine met runderbiefstukreepjes in kervel-dragonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met runderbiefstukreepjes in kervel-dragonroomsaus

Linguine met runderbiefstukreepjes in kervel-dragonroomsaus

met gebakken knolselderij

Wist je dat parmigiano reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergenen :
Selderij
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

200 gram

Knolselderij

(Bevat Selderij)

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

50 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse dragon en kervel

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Bloem

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)817 kcal
Energie (kJ)3416 kJ
Vetten31.9 g
waarvan verzadigd16.8 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels10.7 g
Eiwitten42.8 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Haal de runderbiefstukreepjes uit de koelkast en laat op temperatuur komen voor het bakken.
  • Weeg de knolselderij af. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Hak de kervel en dragon fijn.

Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.

Knolselderijblokjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knolselderij, afgedekt, 10 - 15 minuten.
  • Schep de knolselderij regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar wat kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundsreepjes 4 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn.
Roomsaus bereiden
3
  • Haal de rundreepjes uit de pan en laat ze rusten in aluminiumfolie.
  • Verhit in een hapjespan 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren.
  • Voeg vervolgens per persoon: 50 ml kookroom, 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan. Breng op smaak met peper.
  • Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg de knolselderij toe aan de roomsaus.
  • Verhit 1/2 el roomboter in de koekenpan van de knolselderij op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes 1 - 2 minuten, of tot ze gaar zijn.
Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de pasta en 2/3 van de kervel en dragon toe aan de roomsaus. Verhit het geheel nog 1 minuut (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Leg de biefstukreepjes erbovenop.
  • Rasp de parmigiano reggiano eroverheen en garneer met de overige verse kruiden.

Tip: Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om de pasta iets smeuïger te maken.