Linguine met runderbiefstukreepjes in kervel-dragonroomsaus
Linguine met runderbiefstukreepjes in kervel-dragonroomsaus

Linguine met runderbiefstukreepjes in kervel-dragonroomsaus

met gebakken knolselderij

Wist je dat parmigiano reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Allergens:
Celery
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak strips

200 g

Celeriac

(Contains Celery)

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

50 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

10 g

Fresh tarragon & chervil

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Flour

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories817 kcal
Energy (kJ)3416 kJ
Fat31.9 g
Saturated Fat16.8 g
Carbohydrate83 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber10.7 g
Protein42.8 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Fryingpan with lid
Casserole
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Haal de runderbiefstukreepjes uit de koelkast en laat op temperatuur komen voor het bakken.
  • Weeg de knolselderij af. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm.
  • Hak de kervel en dragon fijn.

Weetje: Wist je dat knolselderij meer vezels bevat dan de meeste andere groenten? Namelijk maar liefst 4,9 gram vezels per 100 gram! Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel na de maaltijd.

Knolselderijblokjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de knolselderij, afgedekt, 10 - 15 minuten.
  • Schep de knolselderij regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
  • Kook de linguine, afgedekt, 12 - 14 minuten. Giet af, bewaar wat kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundsreepjes 4 - 6 minuten, of tot ze gaar zijn.
Roomsaus bereiden
3
  • Haal de rundreepjes uit de pan en laat ze rusten in aluminiumfolie.
  • Verhit in een hapjespan 1/2 el roomboter per persoon op middelmatig vuur. Voeg, wanneer de roomboter gesmolten is, 1/2 el bloem per persoon toe. Bak 1 minuut, of tot de bloem begint te geuren.
  • Voeg vervolgens per persoon: 50 ml kookroom, 50 ml water en 1/4 bouillonblokje toe aan de pan. Breng op smaak met peper.
  • Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Laat de saus 3 - 5 minuten op laag vuur inkoken. Voeg de knolselderij toe aan de roomsaus.
  • Verhit 1/2 el roomboter in de koekenpan van de knolselderij op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes 1 - 2 minuten, of tot ze gaar zijn.
Serveren
4
  • Voeg vlak voor serveren de pasta en 2/3 van de kervel en dragon toe aan de roomsaus. Verhit het geheel nog 1 minuut (zie Tip).
  • Verdeel de pasta over diepe borden. Leg de biefstukreepjes erbovenop.
  • Rasp de parmigiano reggiano eroverheen en garneer met de overige verse kruiden.

Tip: Voeg eventueel nog wat kookvocht toe om de pasta iets smeuïger te maken.