Peren zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam! Ze zitten boordevol vezels, vitamine C, en kalium, wat goed is voor je spijsvertering, immuunsysteem en bloeddruk.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Linguine
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
50 gram
Spekreepjes
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Peer
75 gram
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Rucola
½ el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan voor de linguine. Kook de linguine 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Voeg eventueel een klein beetje olijfolie toe en meng goed door, zodat de linguine niet aan elkaar gaat plakken.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 6 - 7 minuten knapperig. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes. Haal de spekreepjes uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.
Voeg de champignons toe aan dezelfde koekenpan en bak deze 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peer toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de kookroom en blauwekaasblokjes toe aan de hapjespan en roer goed door. Laat de saus 8 - 10 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken spekreepjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Meng in een kom de rucola met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.
Verdeel de rucola over de borden en leg de linguine erop. Verdeel de blauwekaassaus over de linguine.