Linguine met spekjes en romige blauwekaassaus
Linguine met spekjes en romige blauwekaassaus

Linguine met spekjes en romige blauwekaassaus

met champignons en peer

Peren zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam! Ze zitten boordevol vezels, vitamine C, en kalium, wat goed is voor je spijsvertering, immuunsysteem en bloeddruk.

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

50 g

Bacon lardons

125 g

Mushrooms

½ piece

Pear

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

25 g

Blue cheese cubes

(Contains Milk)

20 g

Arugula

Not included in your delivery

½ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3133 kJ
Calories749 kcal
Fat33.6 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate78.4 g
Sugar15.2 g
Dietary Fiber7 g
Protein30.6 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Linguine koken
1

Kook ruim water in een pan voor de linguine. Kook de linguine 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Voeg eventueel een klein beetje olijfolie toe en meng goed door, zodat de linguine niet aan elkaar gaat plakken.

Spekjes bakken
2

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 6 - 7 minuten knapperig. Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes. Haal de spekreepjes uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Bakken
3

Voeg de champignons toe aan dezelfde koekenpan en bak deze 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peer toe en bak nog 1 minuut.

Saus maken
4

Voeg de kookroom en blauwekaasblokjes toe aan de hapjespan en roer goed door. Laat de saus 8 - 10 minuten inkoken. Voeg de laatste 5 minuten de gebakken spekreepjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Rucola mengen
5

Meng in een kom de rucola met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en leg de linguine erop. Verdeel de blauwekaassaus over de linguine.