Veggie linguine met vegan gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie linguine met vegan gehaktballetjes

Veggie linguine met vegan gehaktballetjes

met zelfgemaakte tomaat-paprikasaus en basilicum

Tomaten zijn door ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. In de eerste instantie werden ze in Zuid-Amerika als sierplanten gekweekt, maar al snel ontdekte men hun verrukkelijke smaak en culinaire veelzijdigheid.

Labels:
Veggie
Familie
Extra groente
Allergenen :
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Passata

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3158 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten27.1 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten86.4 g
waarvan suikers16.7 g
Vezels14.2 g
Eiwitten35 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snipper de sjalot grof en snijd de tomaat in blokjes. Pel de knoflook.

Groenten roosteren
2

Meng in een ovenschaal de groenten en knoflook met de Italiaanse kruiden, het paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 10 - 15 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Pasta koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de linguine 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat uitstomen.

Vegan balletjes bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegan balletjes 5 - 6 minuten, of tot ze vanbinnen gaar zijn. Snijd ondertussen het basilicum grof.

Saus maken
5

Voeg de geroosterde groenten, de passata, het kookvocht, de helft van het basilicum, en 1/2 tl balsamicoazijn per persoon toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Meng de saus door de linguine. Voeg de balletjes toe aan de saus, meng goed door en verwarm het geheel nog 1 minuut. 

Tip: Heb je een blender? Mix dan alle ingrediënten in je blender.

 
Serveren
6

Verdeel de linguine met balletjes over de borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en het overige basilicum.