Veggie linguine met vegan gehaktballetjes
Veggie linguine met vegan gehaktballetjes

Veggie linguine met vegan gehaktballetjes

met zelfgemaakte tomaat-paprikasaus en basilicum

Tomaten zijn door ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. In de eerste instantie werden ze in Zuid-Amerika als sierplanten gekweekt, maar al snel ontdekte men hun verrukkelijke smaak en culinaire veelzijdigheid.

Tags:
Extra Veggies
Family
Veggie
Allergens:
Oats
Soy
Wheat
Barley
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 piece

Unbelievaballs from the Vegetarian Butcher

(Contains Oats, Soy, Wheat, Barley May be present Mustard, Celery)

90 g

Linguine

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

1 piece

Romano pepper

100 g

Passata

½ piece

Shallot

1 piece

Garlic

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

½ piece

Tomato

½ sachet(s)

Italian seasoning

25 g

Grated Italian cheese

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Ground paprika

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ teaspoon

Balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3158 kJ
Calories755 kcal
Fat27.1 g
Saturated Fat7.9 g
Carbohydrate86.4 g
Sugar16.7 g
Dietary Fiber14.2 g
Protein35 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan
Tall-Sided Pan
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snipper de sjalot grof en snijd de tomaat in blokjes. Pel de knoflook.

Groenten roosteren
2

Meng in een ovenschaal de groenten en knoflook met de Italiaanse kruiden, het paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten 10 - 15 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Pasta koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de linguine 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat uitstomen.

Vegan balletjes bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vegan balletjes 5 - 6 minuten, of tot ze vanbinnen gaar zijn. Snijd ondertussen het basilicum grof.

Saus maken
5

Voeg de geroosterde groenten, de passata, het kookvocht, de helft van het basilicum, en 1/2 tl balsamicoazijn per persoon toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout (zie Tip). Meng de saus door de linguine. Voeg de balletjes toe aan de saus, meng goed door en verwarm het geheel nog 1 minuut. 

Tip: Heb je een blender? Mix dan alle ingrediënten in je blender.

 
Serveren
6

Verdeel de linguine met balletjes over de borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en het overige basilicum.