Linguine met vegetarische gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met zelfgemaakte tomaat-paprikasaus en basilicum

Tomaten zijn door ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. In de eerste instante werden ze in Zuid-Amerika als sierplanten gekweekt, maar al snel ontdekte men hun verukkelijke smaak en culinaire veelzijdigheid.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Haver
Soja
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

5 stuk(s)

Vegetarische gehaktballetjes van de Vegetarische Slager

(Bevat Haver, Soja, Tarwe, Gerst Kan bevatten Mosterd, Selderij)

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

100 gram

Paprikareepjes

25 gram

Gesneden ui

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3183 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten87.6 g
waarvan suikers18.2 g
Vezels16 g
Eiwitten35.5 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Pan
Koekenpan
Hoge kom
Staafmixer of blender

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de puntpaprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de sjalot en tomaat grof. Pel de knoflook. Meng in een ovenschaal de groenten en knoflook met de Italiaanse kruiden, het paprikapoeder en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten roosteren
2

Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten voor 10 - 15 minuten.

Weetje: Wist je dat puntpaprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant die ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Pasta koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Kook de linguine, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af, bewaar 50 ml kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen.

Vegetarische balletjes bakken
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de vegetarische balletjes 5 - 6 minuten, of tot ze vanbinnen gaar zijn. Snijd ondertussen het basilicum grof.