Rood, oranje, groen of bruin – linzen zijn er in verschillende kleuren. Ze zitten allemaal boordevol ijzer, vezels en eiwitten en worden vaak als vleesvervanger gebruikt. Vanavond maak je er een lauwwarme salade mee. De rodebietencrème geeft het gerecht een prachtige kleur en de dille zorgt voor een lekker frisse smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
40 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
¼ pak(ken)
Linzen, gekookt
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Citroen
5 gram
Walnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Gekookte rode bieten
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Yoghurt-tahinsaus
(Bevat Melk (inclusief lactose), Sesamzaad Kan bevatten Pinda's, Noten)
20 gram
Veldsla
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 ml
Groentebouillon
½ el
Honing
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. • Laat de linzen uitlekken.
• Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. • Hak de walnoten grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. • Snijd de rode biet in grove stukken. • Hak de dille grof.
• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. • Pureer de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus. • Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.
• Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnoten, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.