Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème
Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

Linzen-parelcouscoussalade met rodebietencrème

met geitenkaas, appel en dille

Rood, oranje, groen of bruin – linzen zijn er in verschillende kleuren. Ze zitten allemaal boordevol ijzer, vezels en eiwitten en worden vaak als vleesvervanger gebruikt. Vanavond maak je er een lauwwarme salade mee. De rodebietencrème geeft het gerecht een prachtige kleur en de dille zorgt voor een lekker frisse smaak.

Allergens:
Gluten
Tree nuts
Milk
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

40 g

Parelcouscous

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

¼ pack

Linzen, gekookt

½ unit

Rode ui

½ unit

Citroen

5 g

Walnoten

(Contains Tree nuts May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

½ unit

Appel

1 unit

Gekookte rode bieten

2.5 g

Verse dille

(May be present Celery)

25 g

Yoghurt-tahinsaus

(Contains Milk, Sesame May be present Peanuts, Tree nuts)

20 g

Veldsla

50 g

Verse geitenkaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

125 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Honing

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2807 kJ
Calories671 kcal
Fat30 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate71 g
Sugar29.4 g
Dietary Fiber12 g
Protein20 g
Salt2.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

Parelcouscous koken
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen. • Laat de linzen uitlekken.

Snijden
2

• Snipper de rode ui en pers de helft van de citroen uit. Snijd de andere helft in parten. • Hak de walnoten grof. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in smalle partjes. • Snijd de rode biet in grove stukken. • Hak de dille grof.

Rodebietencrème maken
3

• Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en rooster de walnoten goudbruin. • Pureer de biet met de yoghurt-tahinsaus, peper en zout en per persoon 1 el citroensap, 1/2 el honing en een 1/2 el extra vierge olijfolie in een hoge kom met de staafmixer tot een gladde saus. • Voeg de linzen, appel, ui, de overige extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn toe aan de parelcouscous. Schep om.

Serveren
4

• Verdeel de veldsla en de parelcouscous-linzensalade over de borden. Garneer met de geitenkaas, geroosterde walnoten, dille en citroenpartjes. Serveer met de rodebietencrème.