Linzenschotel met kalkoenshoarma, spinazie en zilvervliesrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linzenschotel met kalkoenshoarma, spinazie en zilvervliesrijst

Linzenschotel met kalkoenshoarma, spinazie en zilvervliesrijst

De rode splitlinzen in dit recept hebben geen velletje meer. Daarmee is hun kooktijd verkort en ben jij sneller klaar. De kalkoen is in dit gerecht gekruid met kruidnagel, kurkuma en venkelzaad. De abrikozen geven een zoet accent aan dit gerecht.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gele paprika

100 gram

Kalkoenshoarma

45 gram

Zilvervliesrijst

25 gram

Rode splitlinzen

25 gram

Gedroogde abrikozen

1 stuk(s)

Pruimtomaat

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2389 kJ
Energie (kcal)571 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd3.9 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers22.9 g
Vezels13 g
Eiwitten30 g
Zout0.2 g

Instructies

Paprika snijden
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de zilvervliesrijst. Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd de paprika in smalle repen.

Kalkoenshoarma bakken
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur. Bak de gele paprika en de kalkoenshoarma 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar, ingepakt in aluminiumfolie.

Koken
3

Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, 12 - 15 minuten, afgedekt, op laag vuur. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Bak de linzen in de wok of hapjespan al roerend 1 minuut en voeg 75 ml water per persoon toe. Laat afgedekt 12 minuten zachtjes koken.

Spinazie slinken
4

Snijd ondertussen de abrikozen en tomaat klein. Voeg de laatste 6 minuten de tomaat, een klein deel van de abrikozen, de kalkoenshoarma en paprika toe aan de linzen. Voeg het grootste deel van de spinazie (evt. in delen) toe en laat al roerend slinken.

Op smaak brengen
5

Verdeel de overige spinazie over de borden en voeg de rijst toe aan de linzen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de linzenschotel over de spinazie en garneer met de overige abrikozen.