topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Loaded chili cheese dog

Loaded chili cheese dog

met geroosterde aardappelen en coleslaw

Wiens guilty pleasure is het niet? Een ouderwetse hotdog! Je serveert hem met uienchutney, coleslaw en aardappels. Eet smakelijk!

Labels:
+ Gratis Storytel
Allergenen :
Rogge
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)

50 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Varkensworst met cheddar en gestoofde rode ui

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

20 gram

Pikante uienchutney

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

250 gram

Ovenaardappelparten

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ stuk(s)

Groene peper

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Rodewijnazijn

½ el

Olijfolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1325 kcal
Energie (kJ)5543 kJ
Vetten86.7 g
waarvan verzadigd27.4 g
Koolhydraten92.2 g
waarvan suikers20.7 g
Vezels11.6 g
Eiwitten41.8 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Hapjespan
Saladekom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de groene peper in kleine ringetjes (zie Tip). Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier. Bak de aardappelen 20 minuten in de oven, of tot de aardappelen goudbruin zijn. 

Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Serveer de groene peper dan apart, deze is vrij pittig.

Worst bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer de worst regelmatig om.

Chili maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Voeg, zodra het gehakt bruin is de passata, de helft van de groene peper en 1/2 tl suiker per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 4 - 5 minuten sudderen.

Coleslaw maken
4

Meng in een saladekom de mayonaise met 1 el rodewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wortel-koolmix toe en meng goed door.

Weetje: Wist je dat rodekool in vergelijking met veel andere groenten hoog scoort op gebied van calcium, vezels en vitamine C?

Hotdogs beleggen
5

Leg, zodra de worst en de chili klaar zijn, de hotdogbroodjes op een bakplaat met bakpapier. Beleg de broodjes met de worst en verdeel de chili over de broodjes. Besprenkel de hotdogs met de geraspte kaas en bak het geheel nog 3 - 4 minuten boven in de oven, of tot de kaas gesmolten is.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en coleslaw over de borden. Leg de belegde hotdogs erbij en garneer met de uienchutney en de overige groene peper.