Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
4 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
25 gram
Barbecuesaus
(Bevat Mosterd)
100 gram
Wittekool en wortel
70 gram
Mais in blik
½ stuk(s)
Limoen
40 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Groene peper
½ stuk(s)
Ui
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
40 gram
Avocadodip
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 el
Olijfolie
100 ml
[Plantaardige] melk
½ el
Bloem
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Snijd de ui in halve ringen. Pers de limoen uit. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de koriander fijn.
Tip: Je gebruikt de oven later om de tortilla's op te warmen, maar je kunt er ook voor kiezen om ze op te warmen in een koekenpan.
Snijd de varkenshaas in kleine blokjes van maximaal 1 cm. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas en de ui 3 - 6 minuten. Voeg in de laatste minuut de barbecuesaus toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en bewaar het vlees afgedekt apart.
Laat ondertussen de mais uitlekken in een vergiet en spoel met koud water. Meng in een kom de wittekool en wortel, mais en de mayonaise. Voeg 1 tl limoensap per persoon toe en roer goed door. Meng de helft van de koriander door de koolsla en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de tortilla's ondertussen 2 - 3 minuten in de oven.
Verhit de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Roer de bloem erdoor en bak 2 - 3 minuten, of tot de bloem begint te geuren. Voeg de melk voorzichtig toe aan de pan en meng met een garde door in een gladde, romige saus te maken. Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door tot de kaas gesmolten is. Voeg de helft van de groene peper toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet het vuur uit.
Meng in een andere kom de avocadodip met wat van de groene peper naar smaak. Voeg het overige limoensap toe en breng op smaak met peper en zout.
Vul de tortilla's met de koolsla, het vlees en de avocadodip. Besprenkel met de kaassaus en garneer met de overige koriander.