Luxe broodje met kalfsstoofvlees en ansjovissaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe broodje met kalfsstoofvlees en ansjovissaus

Luxe broodje met kalfsstoofvlees en ansjovissaus

met zoetzure puntpaprika, spruitjes en broccoli

De ansjovissaus is geïnspireerd op Italiaanse bagna cauda - een sausje op basis van ansjovis en knoflook dat wordt gegeten als fondue met groenten.

Allergenen :
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Kalfssukade

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

125 gram

Broccoli

75 gram

Spruiten

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat Gluten)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ bakje(s)

Ansjovis

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)918 kcal
Energie (kJ)3842 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers12 g
Vezels10 g
Eiwitten40 g
Zout5 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Oven
Kleine kom

Instructies

Kalfssukade bakken
1

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op gemiddeld vuur. Leg de plakken kalfssukade naast elkaar in de boter en bak 2 minuten aan elke kant. Voeg 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en zet het vuur middellaag. Verwarm de kalfssukade tot serveren, zodat bij al roerend uit elkaar valt. Breng op smaak met peper en zout.

Puntpaprika inmaken
2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Verhit in een steelpan op middelhoog vuur per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 el water, 11/2 tl suiker en een flinke snuf zout. Breng eerst kort aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en voeg de puntpaprika toe. Laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 5 bent.

Groenten koken
3

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de groenten. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli samen met de spruiten, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet de groenten af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper.

Broodje bakken
4

Bak het rozenbroodje 6 - 8 minuten in de oven.

Saus maken
5

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm een steelpan met 2 el olijfolie per persoon op laag vuur en voeg de ansjovis (met olie), de knoflook en een flinke snuf peper toe. Laat langzaam garen en roer regelmatig door zodat de ansjovis helemaal oplost in de saus.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en verdeel de kalfssukade erover. Besprenkel het vlees met 1 tl ansjovissaus per persoon en garneer het broodje met de zoetzure puntpaprika. Verdeel de broccoli en de spruitjes over de borden. Giet de overige saus in een kommetje om de groenten in te dippen.