Luxe broodje met kalfsstoofvlees en ansjovissaus
Luxe broodje met kalfsstoofvlees en ansjovissaus

Luxe broodje met kalfsstoofvlees en ansjovissaus

met zoetzure puntpaprika, spruitjes en broccoli

De ansjovissaus is geïnspireerd op Italiaanse bagna cauda - een sausje op basis van ansjovis en knoflook dat wordt gegeten als fondue met groenten.

Allergens:
Gluten
Fish
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

120 g

Kalfssukade

½ unit

Rode puntpaprika

125 g

Broccoli

75 g

Spruiten

1 unit

Biologisch wit rozenbroodje

(Contains Gluten)

1 unit

Knoflookteen

½ tube

Ansjovis

(Contains Fish)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

2 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1.5 teaspoon

Suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories918 kcal
Energy (kJ)3842 kJ
Fat52 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate68 g
Sugar12 g
Dietary Fiber10 g
Protein40 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Pan with Lid
Stove
Small Bowl

Cooking Steps

Kalfssukade bakken
1

Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op gemiddeld vuur. Leg de plakken kalfssukade naast elkaar in de boter en bak 2 minuten aan elke kant. Voeg 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en zet het vuur middellaag. Verwarm de kalfssukade tot serveren, zodat bij al roerend uit elkaar valt. Breng op smaak met peper en zout.

Puntpaprika inmaken
2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Verhit in een steelpan op middelhoog vuur per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 el water, 11/2 tl suiker en een flinke snuf zout. Breng eerst kort aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en voeg de puntpaprika toe. Laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 5 bent.

Groenten koken
3

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de groenten. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli samen met de spruiten, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet de groenten af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper.

Broodje bakken
4

Bak het rozenbroodje 6 - 8 minuten in de oven.

Saus maken
5

Pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm een steelpan met 2 el olijfolie per persoon op laag vuur en voeg de ansjovis (met olie), de knoflook en een flinke snuf peper toe. Laat langzaam garen en roer regelmatig door zodat de ansjovis helemaal oplost in de saus.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en verdeel de kalfssukade erover. Besprenkel het vlees met 1 tl ansjovissaus per persoon en garneer het broodje met de zoetzure puntpaprika. Verdeel de broccoli en de spruitjes over de borden. Giet de overige saus in een kommetje om de groenten in te dippen.