De ansjovissaus is geïnspireerd op Italiaanse bagna cauda - een sausje op basis van ansjovis en knoflook dat wordt gegeten als fondue met groenten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
120 g
Kalfssukade
½ unit
Rode puntpaprika
125 g
Broccoli
75 g
Spruiten
1 unit
Biologisch wit rozenbroodje
(Contains Gluten)
1 unit
Knoflookteen
½ tube
Ansjovis
(Contains Fish)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
2 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
1.5 teaspoon
Suiker
to taste
Peper en zout
Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op gemiddeld vuur. Leg de plakken kalfssukade naast elkaar in de boter en bak 2 minuten aan elke kant. Voeg 50 ml water per persoon toe, dek de pan af en zet het vuur middellaag. Verwarm de kalfssukade tot serveren, zodat bij al roerend uit elkaar valt. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode puntpaprika in dunne ringen. Verhit in een steelpan op middelhoog vuur per persoon: 1 el witte balsamicoazijn, 1 el water, 11/2 tl suiker en een flinke snuf zout. Breng eerst kort aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en voeg de puntpaprika toe. Laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 5 bent.
Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de groenten. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli samen met de spruiten, afgedekt, in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet de groenten af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper.
Bak het rozenbroodje 6 - 8 minuten in de oven.
Pers de knoflook of snijd fijn. Verwarm een steelpan met 2 el olijfolie per persoon op laag vuur en voeg de ansjovis (met olie), de knoflook en een flinke snuf peper toe. Laat langzaam garen en roer regelmatig door zodat de ansjovis helemaal oplost in de saus.
Snijd de broodjes open en verdeel de kalfssukade erover. Besprenkel het vlees met 1 tl ansjovissaus per persoon en garneer het broodje met de zoetzure puntpaprika. Verdeel de broccoli en de spruitjes over de borden. Giet de overige saus in een kommetje om de groenten in te dippen.