Gomasio komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
20 gram
Bulgogisaus
(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)
20 gram
Kimchisaus
50 gram
Rodekool, wittekool en wortel
¼ bosje(s)
Bosui
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
200 gram
Broccoli
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
75 gram
Jasmijnrijst
½ stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Suiker
250 ml
Water
½ el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Tip: Voor het beste resultaat haal je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast en uit de verpakking.
Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Tip: Voeg eventueel 1 el water per persoon toe aan de koekenpan en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur zodat er een saus ontstaat.
Weetje: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.