Luxe pizza capricciosa met coburgerham en artisjokharten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe pizza capricciosa met coburgerham en artisjokharten

Luxe pizza capricciosa met coburgerham en artisjokharten

met buffelmozzarella, olijventapenade en rucola

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Spelt
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pizzadeeg

(Bevat Gluten, Tarwe, Spelt Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

½ bol(len)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Coburgerham

100 gram

Artisjokharten

20 gram

Zwarte-olijventapenade

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

30 gram

Rucola

½

Tomatenpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1177 kcal
Energie (kJ)4924 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten138 g
waarvan suikers17 g
Vezels20.4 g
Eiwitten47 g
Zout5 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten.

Saus maken
2

Verwarm 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Voeg de knoflook en de rode ui toe en fruit 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur.

Tip: Dit heet ontzuren: door de tomatenpuree even te bakken, wordt deze minder zuur.

Saus afmaken
3

Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Voeg de gedroogde oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 10 minuten sudderen.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid de saus dan zonder zout.

Pizza beleggen
4

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en besmeer het deeg met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte Italiaanse kaas en de artisjokharten. Bak 13 - 15 minuten in de oven.

Tip: Heb je een kleine oven? Bak de pizza's dan één voor één.

Rucola aanmaken
5

Meng in een saladekom de rucola en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en garneer met de olijventapenade en de coburgerham. Verdeel de buffelmozzarella en de rucola erover.