Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Pizza dough
(Contains Gluten, Wheat, Spelt May be present Milk)
100 g
Passata
½ bulb(s)
Buffalo mozzarella
(Contains Milk)
25 g
Cured ham
100 g
Artichoke hearts
20 g
Black olive tapenade
½ sachet(s)
Dried oregano
15 g
Grated Italian cheese
30 g
Arugula
½
Tomato paste
1 piece
Garlic
½ piece
Red onion
2 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
¼ tablespoon
Olive oil
to taste
Extra virgin olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten.
Verwarm 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Voeg de knoflook en de rode ui toe en fruit 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur.
Tip: Dit heet ontzuren: door de tomatenpuree even te bakken, wordt deze minder zuur.
Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Voeg de gedroogde oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 10 minuten sudderen.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid de saus dan zonder zout.
Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en besmeer het deeg met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte Italiaanse kaas en de artisjokharten. Bak 13 - 15 minuten in de oven.
Tip: Heb je een kleine oven? Bak de pizza's dan één voor één.
Meng in een saladekom de rucola en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Verdeel de pizza's over de borden en garneer met de olijventapenade en de coburgerham. Verdeel de buffelmozzarella en de rucola erover.