Luxe pizza capricciosa met coburgerham en artisjokharten
Luxe pizza capricciosa met coburgerham en artisjokharten

Luxe pizza capricciosa met coburgerham en artisjokharten

met buffelmozzarella, olijventapenade en rucola

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Allergens:
Gluten
Wheat
Spelt
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Pizza dough

(Contains Gluten, Wheat, Spelt May be present Milk)

100 g

Passata

½ bulb(s)

Buffalo mozzarella

(Contains Milk)

25 g

Cured ham

100 g

Artichoke hearts

20 g

Black olive tapenade

½ sachet(s)

Dried oregano

15 g

Grated Italian cheese

30 g

Arugula

½

Tomato paste

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

Not included in your delivery

2 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

¼ tablespoon

Olive oil

to taste

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories1177 kcal
Energy (kJ)4924 kJ
Fat41 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate138 g
Sugar17 g
Dietary Fiber20.4 g
Protein47 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Fryingpan with lid
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in kwarten.

Saus maken
2

Verwarm 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel. Voeg de knoflook en de rode ui toe en fruit 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur.

Tip: Dit heet ontzuren: door de tomatenpuree even te bakken, wordt deze minder zuur.

Saus afmaken
3

Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Voeg de gedroogde oregano toe en breng op smaak met peper en zout. Laat, afgedekt, 5 - 10 minuten sudderen.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid de saus dan zonder zout.

Pizza beleggen
4

Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat met bakpapier en besmeer het deeg met de tomatensaus. Beleg de pizza met de geraspte Italiaanse kaas en de artisjokharten. Bak 13 - 15 minuten in de oven.

Tip: Heb je een kleine oven? Bak de pizza's dan één voor één.

Rucola aanmaken
5

Meng in een saladekom de rucola en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pizza's over de borden en garneer met de olijventapenade en de coburgerham. Verdeel de buffelmozzarella en de rucola erover.