Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ bosje(s)
Bosui
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Knoflookteen
1.5 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
120 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
90 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
15 gram
Witte miso
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
50 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
30 ml
Zonnebloemolie
1 el
Olijfolie
2 el
Bloem
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
300 ml
Water
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de noedels en eieren. Snijd 1 bosui per persoon in schuine ringen en bewaar apart ter garnering. Snijd de overige bosui in fijne ringen. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Pel de knoflook.
Kook 1 ei per persoon in 6 minuten zacht (zie Tip). Haal het ei uit de pan en laat schrikken onder koud water. Houd apart tot serveren. Kook de noedels 4 - 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
Tip: Houd je meer van een hardgekookt ei? Kook het ei dan 8 minuten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel, knoflook en bosui 1 - 2 minuten. Kook ondertussen de aangegeven hoeveelheid water. Voeg de ketjap, miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) en de helft van de zoete Aziatische saus toe. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Laat, afgedekt, zachtjes koken op laag vuur tot serveren.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur. Bak de paddenstoelenmix 4 - 6 minuten. Voeg de overige zoete Aziatische saus toe en breng op smaak met peper. Laat 1 minuut inkoken. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
Voeg de bloem toe aan een kom. Meng in een tweede kom de panko met de Koreaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout. Klop in een derde kom 1/2 ei per persoon los. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Wentel elke garnaal eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko tot deze volledig bedekt is met een laagje panko. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de garnalen in 3 - 4 minuten gaar en goudbruin.
Pel en halveer het ei. Verdeel de noedels over de kommen. Schep wat van de bouillon met groenten over de noedels. Leg de garnalen, de paddenstoelen en het gekookte ei op de noedels. Garneer met gomasio en de achtergehouden bosui.