Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ bunch
Scallions
1 piece
Carrot
½ piece
Garlic
1.5 piece
Egg
(Contains Egg)
120 g
Shrimp
(Contains Crustaceans)
25 g
Panko breadcrumbs
(Contains Wheat)
90 g
Pre-cut mushroom mix
½ sachet(s)
Korean-style spice mix
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains Sesame)
15 g
White miso paste
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
50 g
Mie noodles
(Contains Wheat)
30 milliliters
Sunflower oil
1 tablespoon
Olive oil
2 tablespoon
Flour
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
300 milliliters
Water
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
to taste
Salt and pepper
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de noedels en eieren. Snijd 1 bosui per persoon in schuine ringen en bewaar apart ter garnering. Snijd de overige bosui in fijne ringen. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Pel de knoflook.
Kook 1 ei per persoon in 6 minuten zacht (zie Tip). Haal het ei uit de pan en laat schrikken onder koud water. Houd apart tot serveren. Kook de noedels 4 - 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.
Tip: Houd je meer van een hardgekookt ei? Kook het ei dan 8 minuten.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel, knoflook en bosui 1 - 2 minuten. Kook ondertussen de aangegeven hoeveelheid water. Voeg de ketjap, miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) en de helft van de zoete Aziatische saus toe. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Laat, afgedekt, zachtjes koken op laag vuur tot serveren.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur. Bak de paddenstoelenmix 4 - 6 minuten. Voeg de overige zoete Aziatische saus toe en breng op smaak met peper. Laat 1 minuut inkoken. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
Voeg de bloem toe aan een kom. Meng in een tweede kom de panko met de Koreaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout. Klop in een derde kom 1/2 ei per persoon los. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Wentel elke garnaal eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko tot deze volledig bedekt is met een laagje panko. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de garnalen in 3 - 4 minuten gaar en goudbruin.
Pel en halveer het ei. Verdeel de noedels over de kommen. Schep wat van de bouillon met groenten over de noedels. Leg de garnalen, de paddenstoelen en het gekookte ei op de noedels. Garneer met gomasio en de achtergehouden bosui.