Pankogarnalen op luxe misoramen
Pankogarnalen op luxe misoramen

Pankogarnalen op luxe misoramen

met champignons, bosui en gekookt ei

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Tags:
Family
Allergens:
Egg
Crustaceans
Wheat
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ bunch

Scallions

1 piece

Carrot

½ piece

Garlic

1.5 piece

Egg

(Contains Egg)

120 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

25 g

Panko breadcrumbs

(Contains Wheat)

90 g

Pre-cut ​​mushroom mix

½ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

15 g

White miso paste

(Contains Soy, Wheat)

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

50 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

Not included in your delivery

30 milliliters

Sunflower oil

1 tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

Flour

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

300 milliliters

Water

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3961 kJ
Calories947 kcal
Fat40.9 g
Saturated Fat7.6 g
Carbohydrate94 g
Sugar18 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein45.4 g
Salt5.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Soup pan with lid
Sautépan or large frying pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de noedels en eieren. Snijd 1 bosui per persoon in schuine ringen en bewaar apart ter garnering. Snijd de overige bosui in fijne ringen. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Pel de knoflook.

Eieren en noedels koken
2

Kook 1 ei per persoon in 6 minuten zacht (zie Tip). Haal het ei uit de pan en laat schrikken onder koud water. Houd apart tot serveren. Kook de noedels 4 - 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.

Tip: Houd je meer van een hardgekookt ei? Kook het ei dan 8 minuten.

Bouillon maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel, knoflook en bosui 1 - 2 minuten. Kook ondertussen de aangegeven hoeveelheid water. Voeg de ketjap, miso (let op: zout! Gebruik naar smaak) en de helft van de zoete Aziatische saus toe. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Laat, afgedekt, zachtjes koken op laag vuur tot serveren.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur. Bak de paddenstoelenmix 4 - 6 minuten. Voeg de overige zoete Aziatische saus toe en breng op smaak met peper. Laat 1 minuut inkoken. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Garnalen bakken
5

Voeg de bloem toe aan een kom. Meng in een tweede kom de panko met de Koreaanse kruidenmix. Breng op smaak met peper en zout. Klop in een derde kom 1/2 ei per persoon los. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Wentel elke garnaal eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko tot deze volledig bedekt is met een laagje panko. Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak, zodra de olie goed heet is, de garnalen in 3 - 4 minuten gaar en goudbruin.

Serveren
6

Pel en halveer het ei. Verdeel de noedels over de kommen. Schep wat van de bouillon met groenten over de noedels. Leg de garnalen, de paddenstoelen en het gekookte ei op de noedels. Garneer met gomasio en de achtergehouden bosui.