Heerlijk romig is dit gerecht met vis die je pocheert in een saus van room en witte wijn. In de vismelange vind je zalm, koolvis en kabeljauw. De verschillende structuur en smaak van deze vissoorten maakt van elke hap een verrassing. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook zonder wijn bereiden, lees dan eerst de tip op de achterkant.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
250 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Venkel
½ stuk(s)
Wortel
⅓ stuk(s)
Prei
½ stuk(s)
Witte wijn
100 ml
Biologische slagroom
130 gram
Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis
(Bevat Vis)
2.5 gram
Verse kervel
¼ stuk(s)
Citroen
1 el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Zoutarm visbouillonblokje
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de krieltjes schoon en halveer ze. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier, meng met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de krieltjes 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes. Snijd het eventuele venkelloof fijn en houd apart. Schil de wortel met een dunschiller en snijd de wortel in kleine blokjes. Snijd de prei in de lengte in vieren en snijd fijn.
Verhit de roomboter in een soeppan op middelmatig vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de venkel, de prei en de wortel toe en roerbak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Blus de groenten af met de witte wijn, breng aan de kook en laat ongeveer 4 minuten kort koken tot de alcohol vervlogen is (zie TIP). Schenk 125 ml water per persoon en de slagroom erbij, verkruimel het visbouillonblokje erboven en laat 10 minuten zachtjes koken. Kook eventueel iets verder in wanneer je de stoof nog te dun vindt.
Tip: Eet je dit gerecht met kinderen? Vervang de witte wijn door visbouillon. Voor de hoeveelheid kun je hetzelfde aantal milliliters aanhouden.
Snijd ondertussen de kervel fijn en snijd de citroen in parten. Voeg, vlak voor serveren (zie TIP), de vismelange toe aan de pan en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
Tip: Let op: de visblokjes zijn klein en daardoor heel snel gaar. Schep ze dus echt pas in de pan wanneer je aan tafel gaat, anders vallen ze uit elkaar.
Schep de krieltjes in het vispannetje of serveer apart. Garneer het vispannetje met de kervel en het eventuele venkelloof. Knijp de citroenpartjes er naar smaak overheen.