Maaltijdsalade met bulgur en halloumi
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Maaltijdsalade met bulgur en halloumi

Maaltijdsalade met bulgur en halloumi

met koolrabi en aardbeiendressing

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Koolrabi

½ stuk(s)

Rode ui

40 gram

Volkoren bulgur

(Bevat Gluten Kan bevatten Soja)

1 bakje(s)

Aardbeienjam

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Veldsla

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3569 kJ
Energie (kcal)853 kcal
Vetten49 g
waarvan verzadigd22.6 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels15 g
Eiwitten38 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Zeef
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Keukenpapier
Grillpan of koekenpan

Instructies

.
1

Schil de koolrabi en snijd de koolrabi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui.

.
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat uitstomen. De bulgur mag afkoelen.

.
3

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 - 6 minuten op middelhoog vuur (zie TIP). Blus af met een scheutje water, dek af en laat 15 - 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe wanneer de koolrabi droog stoomt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

.
4

Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, aardbeienjam, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

.
5

Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de halloumi goudbruin begint te worden (zie TIP).

.
6

Meng de bulgur, veldsla, rode ui en koolrabi met de helft van de dressing (zie TIP). Schep de salade op de borden en leg de halloumi erop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.