Wist je dat koolrabi een van de weinige knolgroenten is die boven de grond groeit?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Koolrabi
½ stuk(s)
Ui
40 gram
Bulgur
15 gram
Aardbeiensaus
10 gram
Pompoenpitten
100 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Veldsla
1.5 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
¼ el
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
½ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Schil de koolrabi en snijd de koolrabi in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui.
Tip: Wist je dat 1 koolrabi bijna net zo veel calcium bevat als 1 beker melk? Daarnaast zit er in 1 koolrabi meer vitamine C dan de ADH, en 25% van je dagelijkse behoefte aan vezels
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de bulgur toe. Kook de bulgur, afgedekt, in 15 - 17 minuten gaar. Giet af in een zeef en laat uitstomen. Laat de bulgur afkoelen.
Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan maar 1/4 bouillonblokje per persoon en 75 g halloumi. De rest kun je de volgende dag bakken voor op een broodje pesto-halloumi-tomaat.
Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de koolrabi 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Blus af met een scheutje water, dek af en laat 15 - 17 minuten zachtjes stoven. Voeg eventueel meer water toe wanneer de koolrabi droog kookt. Haal de laatste 2 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: De rode ui gaat straks rauw door de salade. Houd je niet van rauwe rode ui? Bak de rode ui dan mee met de koolrabi.
Meng in een kleine kom de zwarte balsamicoazijn, aardbeienjam, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snijd de halloumi in dunne plakken en dep droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een grill- of koekenpan en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur, of tot de halloumi goudbruin begint te worden.
Tip: Halloumi kun je het best vlak voor serveren bakken, anders wordt hij taai. Gebruik voor het bakken een pan met een goede aanbaklaag.
Meng de bulgur, veldsla, rode ui en koolrabi met de helft van de dressing. Schep de salade op de borden en leg de halloumi erop. Besprenkel met de overige dressing en garneer met pompoenpitten.
Tip: Zorg dat de bulgur goed is afgekoeld vóór je hem mengt met de sla: als de bulgur nog te warm is, slinkt de veldsla.