Mafaldine in frisse witte-kaassaus met za'atar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mafaldine in frisse witte-kaassaus met za'atar

Mafaldine in frisse witte-kaassaus met za'atar

met courgette, kumato tomaat en hazelnoten

Nieuw in je box! Mafaldine pasta van Napolitaanse oorsprong. Het wordt door de gekrulde vorm ook wel Reginette genoemd, 'kroon' in het Italiaans.

Labels:
Veggie
Nieuw ingrediënt
Allergenen :
Tarwe
Hazelnoten
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Mafaldine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Soja)

1 stuk(s)

Kumato-tomaat

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Hazelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

100 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4075 kJ
Energie (kcal)974 kcal
Vetten59.2 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten83.3 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels7.1 g
Eiwitten24.3 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Hoge kom
Staafmixer
Rasp

Instructies

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Halveer de kumato tomaat. 
  • Leg de courgette en de tomaat op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven. 
Frisse witte kaassaus maken
2
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar een kopje kookvocht, giet af en laat de pasta uitstomen in de pan.
  • Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.
  • Voeg de witte kaas, kookroom, knoflookteen, de helft van de peterselie en per persoon: het sap van 1 citroenpartje, 1/2 tl citroenrasp en 1 el extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom (zie Tip).
  • Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Halveer dan de hoeveelheid ingrediënten voor de saus. Je serveert iets minder witte kaassaus, maar dan laat je heel wat calorieën achterwege.

Pasta afmaken
3
  • Voeg de witte-kaassaus toe aan de pan met pasta en meng goed door.
  • Voeg, als de saus nog te dik is, kookvocht naar smaak toe.
  • Breng de pasta op smaak met peper en zout.
  • Hak de hazelnoten grof.

 

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Verdeel de courgette en de tomaat over de pasta.
  • Garneer met de hazelnoten, de za'atar, de overige peterselie, citroenrasp en de overige citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!