Mafaldine in frisse witte-kaassaus met za'atar
Mafaldine in frisse witte-kaassaus met za'atar

Mafaldine in frisse witte-kaassaus met za'atar

met courgette, kumato tomaat en hazelnoten

Nieuw in je box! Mafaldine pasta van Napolitaanse oorsprong. Het wordt door de gekrulde vorm ook wel Reginette genoemd, 'kroon' in het Italiaans.

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Hazelnuts
Sesame
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

1 piece

Kumato tomato

½ piece

Courgette

½ piece

Garlic

½ piece

Lemon

10 g

Hazelnuts

(Contains Hazelnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

½ sachet(s)

Za'atar

(Contains Sesame)

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4075 kJ
Calories974 kcal
Fat59.2 g
Saturated Fat19.9 g
Carbohydrate83.3 g
Sugar13.4 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein24.3 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Baking Sheet with Baking Paper
High-Sided Bowl
Immersion blender
Grater

Cooking Steps

Groenten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Halveer de kumato tomaat. 
  • Leg de courgette en de tomaat op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven. 
Frisse witte kaassaus maken
2
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar een kopje kookvocht, giet af en laat de pasta uitstomen in de pan.
  • Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in 4 partjes.
  • Voeg de witte kaas, kookroom, knoflookteen, de helft van de peterselie en per persoon: het sap van 1 citroenpartje, 1/2 tl citroenrasp en 1 el extra vierge olijfolie toe aan een hoge kom (zie Tip).
  • Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Halveer dan de hoeveelheid ingrediënten voor de saus. Je serveert iets minder witte kaassaus, maar dan laat je heel wat calorieën achterwege.

Pasta afmaken
3
  • Voeg de witte-kaassaus toe aan de pan met pasta en meng goed door.
  • Voeg, als de saus nog te dik is, kookvocht naar smaak toe.
  • Breng de pasta op smaak met peper en zout.
  • Hak de hazelnoten grof.

 

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Verdeel de courgette en de tomaat over de pasta.
  • Garneer met de hazelnoten, de za'atar, de overige peterselie, citroenrasp en de overige citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat peterselie per gram 3 keer zoveel ijzer bevat als biefstuk? 5 gram peterselie per persoon lijkt misschien weinig, maar draagt wel degelijk bij aan je ijzerinname!