American pancakes met mascarpone
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
American pancakes met mascarpone

American pancakes met mascarpone

2 porties | met zelfgemaakte frambozensaus en honing

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Door de opgeklopte eieren in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja
Pistachenoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Tarwebloem

(Bevat Tarwe Kan bevatten Gluten)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

200 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

8 gram

Bakpoeder

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

150 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

20 gram

Pistachenoten

(Bevat Pistachenoten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

1 el

Suiker

4 el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5115 kJ
Energie (kcal)1223 kcal
Vetten66.1 g
waarvan verzadigd35.8 g
Koolhydraten130.4 g
waarvan suikers73 g
Vezels6.6 g
Eiwitten29 g
Zout4.3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Garde
Hittebestendige kom
Aluminiumfolie
Steelpan
Kom
Kleine kom

Instructies

1
  • Kluts de eieren in een kom. Voeg de karnemelk toe en klop alles luchtig met een garde (zie Tip).
  • Weeg 150 g bloem af. Voeg de bloem, het bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker toe aan een andere kom.
  • Spatel de opgeklopte eieren en karnemelk door het bloemmengsel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.

Tip: Het is luchtig genoeg zodra er veel luchtbellen zichtbaar zijn.

2
  • Schenk een pollepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.
  • Breng ondertussen een laagje water aan de kook in een steelpan. Zet een hittebestendige kom bovenop de pan en zorg dat de kom het water niet raakt. 
  • Voeg 2/3 van de chocoladedruppels toe en laat al roerend smelten. 

 

3
  • Laat de chocolade afkoelen tot deze nog wel gesmolten is, maar niet te heet.
  • Rasp de sinaasappel met een fijne rasp en snijd twee plakken van de sinaasappel ter garnering. Pers de sinaasappel uit in een kleine kom.
  • Voeg het sinaasappelsap, de honing en de pistachenoten toe aan een steelpan en laat zachtjes koken tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met een snufje zout.
  • Meng in een kom de mascarpone met de gesmolten chocolade en 1 el sinaasappelrasp.
4
  • Stapel de pannenkoeken op een serveerschaal.
  • Serveer de witte chocolademascarpone erbovenop. 
  • Giet de pistachesaus eroverheen.  
  • Garneer met de sinaasappelschijfjes en de overige witte chocoladedruppels.