American pancakes met mascarpone
American pancakes met mascarpone

American pancakes met mascarpone

2 porties | met zelfgemaakte frambozensaus en honing

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 2 personen.

Door de opgeklopte eieren in het beslag zijn deze Amerikaanse pannenkoeken extra luchtig!

Tags:
Recipe
Allergens:
Wheat
Egg
Milk
Soy
Pistachios

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

150 g

Flour

(Contains Wheat May be present Gluten)

2 piece

Egg

(Contains Egg)

200 milliliters

Organic buttermilk

(Contains Milk)

8 g

Baking powder

(Contains Wheat May be present Egg, Gluten, Lupin, Milk, Soy)

150 g

Mascarpone

(Contains Milk)

100 g

White chocolate chips

(Contains Milk, Soy May be present Sesame, Gluten, Peanuts, Tree nuts)

1 piece

Easy peel orange

20 g

Pistachio nuts

(Contains Pistachios May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sugar

4 tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

½ teaspoon

Salt

Nutrition Values

Energy (kJ)5115 kJ
Calories1223 kcal
Fat66.1 g
Saturated Fat35.8 g
Carbohydrate130.4 g
Sugar73 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein29 g
Salt4.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Whisk
heat resisting bowl
Aluminum Foil
Saucepan
Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

1
  • Kluts de eieren in een kom. Voeg de karnemelk toe en klop alles luchtig met een garde (zie Tip).
  • Weeg 150 g bloem af. Voeg de bloem, het bakpoeder, 1/2 tl zout en 1 el suiker toe aan een andere kom.
  • Spatel de opgeklopte eieren en karnemelk door het bloemmengsel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.

Tip: Het is luchtig genoeg zodra er veel luchtbellen zichtbaar zijn.

2
  • Schenk een pollepel beslag in de pan. Bak de pannenkoek in ongeveer 2 minuten per kant bruin. Haal uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Herhaal tot het beslag op is. Voeg indien nodig tussendoor extra zonnebloemolie toe aan de koekenpan.
  • Breng ondertussen een laagje water aan de kook in een steelpan. Zet een hittebestendige kom bovenop de pan en zorg dat de kom het water niet raakt. 
  • Voeg 2/3 van de chocoladedruppels toe en laat al roerend smelten. 

 

3
  • Laat de chocolade afkoelen tot deze nog wel gesmolten is, maar niet te heet.
  • Rasp de sinaasappel met een fijne rasp en snijd twee plakken van de sinaasappel ter garnering. Pers de sinaasappel uit in een kleine kom.
  • Voeg het sinaasappelsap, de honing en de pistachenoten toe aan een steelpan en laat zachtjes koken tot de saus is ingedikt. Breng op smaak met een snufje zout.
  • Meng in een kom de mascarpone met de gesmolten chocolade en 1 el sinaasappelrasp.
4
  • Stapel de pannenkoeken op een serveerschaal.
  • Serveer de witte chocolademascarpone erbovenop. 
  • Giet de pistachesaus eroverheen.  
  • Garneer met de sinaasappelschijfjes en de overige witte chocoladedruppels.