Appeldonuts van bladerdeeg
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Appeldonuts van bladerdeeg

Appeldonuts van bladerdeeg

om te delen | met kaneelslagroom

Niets gezelliger dan samen bakken! Een cake, taart of koekjes - je bakt het heel eenvoudig met onze bakbox. Met elke week een ander makkelijk te volgen recept, een bakmix en verse ingrediënten bak je in een handomdraai iets lekkers om samen van te genieten.

Labels:
Recept
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Appel

1 roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))

3 tl

Gemalen kaneel

200 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

120 gram

Kristalsuiker

(Kan bevatten Gluten)

Zelf toevoegen

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5266 kJ
Energie (kcal)1259 kcal
Vetten66.5 g
waarvan verzadigd37.2 g
Koolhydraten148.5 g
waarvan suikers88 g
Vezels11.4 g
Eiwitten12.3 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kleine kom
Bakplaat met bakpapier
Bakkwast
Hoge kom
Handmixer

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appel en verwijder het klokhuis. 
  • Snijd de appel in ringen van 2 cm dik, maar zorg ervoor dat elke ring heel blijft zodat het op een donut lijkt.
2
  • Rol het bladerdeeg uit. Snijd het deeg in de lengte doormidden.
  • Snijd het bladerdeeg in dunne repen.
  • Wikkel 2 repen om elke appelring om een donut te maken.
  • Meng in een kleine kom 100 g suiker met de helft van de kaneel.
3
  • Verdeel de donuts over een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk elke donut met een scheutje melk en bestrooi met de kaneelsuiker.
  • Bak de donuts 15 - 20 minuten in de oven.
4
  • Giet ondertussen de slagroom in een hoge kom. Voeg 1 el suiker en de rest van de kaneel toe. Klop met een elektrische garde tot stevige slagroom.
  • Haal de appeldonuts uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  • Serveer met de kaneelslagroom.