Teriyaki-zalmspiesen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-zalmspiesen

Teriyaki-zalmspiesen

2 porties | met courgette en paprika

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten. Deze week maak je de spiesen voor op de BBQ zelf! Deze spiesen met zalm, courgette en paprika worden afgelakt met een heerlijke teriyakisaus.

Labels:
Recept
BBQ-proof
Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd5 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat Vis)

50 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

1 zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

4 stuk(s)

Spies

Zelf toevoegen

2 el

[Zoutarme] sojasaus

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1648 kJ
Energie (kcal)394 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten16.6 g
waarvan suikers14.3 g
Vezels3.8 g
Eiwitten23.3 g
Zout4.1 g

Benodigdheden

Kom

Instructies

1
  • Snijd de zalmfilet in blokjes van 4 cm.
  • Snijd de paprika in blokjes van 3 cm.
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
2
  • Meng in een kom de teriyakisaus, sojasaus, zonnebloemolie en Koreaanse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de zalm toe en meng met de saus.
3
  • Spiets de zalm, courgette en paprika aan de spiesen.
4
  • Steek de barbecue aan (zie Tip).
  • Grill de zalmspiesen 8 - 10 minuten op de barbecue, of tot de zalm gaar is.
  • Serveer de zalmspiesen op een serveerschaal.

Tip: Je kunt de zalmspiesen ook 9 - 10 minuten bakken in de voorverwarmde oven of ze in een koekenpan bakken.